۰۶ آذر، ۱۳۸۷

سنت دیرین " سمنو " پزان در ایران

در فصل معتدل (اردیبهشت - خرداد) گندم را در ظروف و سینی های بزرگ سبز میکنند

با بر آمدن سبزه گندم (نباید زیاد بلند شود) که دارای ریشه ای مملو از عصاره هست - آنرا می کوبند تا خوب عصاره گندم از پوسته آن جدا شود

ریشه کوبیده شده پس از گذشتن از صافی های پارچه ای - روی آتش قرار گرفته و برای اینکه ( ته) نگیرد و نسوزد - مرتب آنرا باید هم زد تا آرام آرام بجوشد و سفت شود

معمولا بهم زدن و جوشاندن ( گندمآب) تا مرحله سفت شدن و جا افتادن - چیزی کمتر از بیست ساعت متوالی وقت میخواهد

دم کردن سمنو نیز پس از سفت شدن آن چند ساعتی وقت میگیرد و بعد ازآن همانطور که در تصویر می بینید آماده خوردن است
سمنو پزان اگر چه ریشه ای سنتی و قدیمی دارد - اما نباید جنبه های اعتقادی و مذهبی آنرا از نظر دور داشت





هیچ نظری موجود نیست: